Søndag, 10. mars 2019 // kl.12:00

En natt ble et lite deformert barn funnet på steintrappene til Notre-Dame i Paris. Et barn ingen ville ha eller vedkjenne seg. Tyve år senere er barnet blitt en ung mann, og hans ønske om å møte menneskene og verden utenfor katedralen blir større og sterkere.

Handlingen i Victor Hugos klassiske roman «Ringeren i Notre-Dame» fra 1831 foregår i og omkring katedralen Notre Dame i Paris på 1400-tallet.

Her møter vi Quasimodo – den vanskapte ringeren, Frollo – presten i katedralen, Esmeralda – den dansende vakre romkvinnen og mange flere.

Vår versjon av fortellingen om Quasimodo er en blanding av teater og musikal, skrekk og romantikk, komedie og alvor. Og om utenforskapet; som er sterkere enn noen gang i dagens samfunn, og som alle kan kjenne seg igjen i.

På scenen møter du musikeren Bo Platzack som sammen med Skuespilleren Anders Sanzén i 35 ulike roller tar oss med inn i Paris gater, ned under jorden, opp i kirketårnet, og inn i den dramatiske historien om Quasimodo.

Ringeren i Notre-Dame er en co-produksjon mellon Sanzén Produktioner og Akershus Teater. Projektet er støttet av Spenn.

Forestillningen har vært på turné i Akershus, Telemark, Vestfold og på Teaterfestivalen i Fjaler, Kulturtorget i Molde og Markedet for Scenekunst i Sandefjord. Den har fått stående ovasjoner fra publikum og fantastiske tilbakemeldinger.

Passer for barn fra 8 år.

Noen anmeldelser:
“Anders Sanzén skapte en nydelig og troverdig forestilling som den vanskapte Ringeren i Notre-Dame i samspill med Bo Platzack.”

“Vi kan like gjerne sitere en av 4.klassingene på vei ut etter forestillingen: – Fy søren, så spennende han rare mannen gjorde det.”

“Anders Sanzén var som et gummimenneske der han tok publikum med inn i Paris-gatene, ned under jorden, opp i kirketårnet og inn i den dramatiske historien om Quasimodo.” “Grimaskongen. Anders Sanzén skifter roller og ansiktsuttrykk lynraskt under forestillingen.” – Østlandets Blad.
https://www.oblad.no/folloliv/finstad-skole/teater/dramatisk-teater-for-elevene-pa-finstad-skole-nar-ringeren-er-pa-tur/s/5-68-322902

“En flott og spennende forestilling for alle trinn”

“Klasse 3A synes at Ringeren i Notre-dame var spennende og gøy. De sa at skuespilleren var skikkelig flink som klarte å spille alle roller. Han var levende, morsom. Det var trist når Quasimodo ble mobbet. De levde seg inn i fortellingen og de mente at skuespilleren var flink til å vise følelser. Jeg, Cathrine, synes han var helt fantastisk. At en person kan klare å vaere så mange ved å endre ansikt og bruke lyder som effekt. Imponerende.” Elever på 3.trinn på Ski skole.
“Det var helt fantastisk, og helt rått. Skuespilleren var veldig god. Han var utrolig flink til å vaere mange mennesker. Jeg går på teater, og jeg har sett mange forestillinger. Dette tror jeg er det beste jeg har sett. Jeg satt med gåsehud, og gråt på slutten. Tenk at det går an at bare en person gjorde så mye. De var veldig flinke sammen.” Elever på 4.trinn på Ski skole.

“Jeg har sett veldig mye i DKS, og dette er den beste forestillingen jeg har sett noensinne!” Lærare i 1-2 klasse på Vassbonn skole.

“Fantastisk scenekunstopplevelse!” Lærare på Tårnåsen skole.

“Jeg likte slutten kjempegodt. For det var romantisk, og det var död og liv.” 8-årig gutt.

“Fantastisk historie fortalt på imponerende vis. Ekte teater.” Torgunn Wold, skuespiller, danser og koreograf.

Del gjerne din kommentar med oss her