Tekst lånt fra Nordre Aker Budstikke:
Kristin Tufte Haga

Publisert:
12.09.2016 kl 18:16

 

Morgendagens artister starter på de små scenene, sier Lars Fosdahl i OverOslo, og donerte en veldig stor slump med penger til Trikkehallen.

KJELSÅS: Det handler om årets OverOslo-festival og veldedighetsprosjektet med det ikke beskjedne navnet Marshall-hjelpen under festivalen. Og ikke minst om hele 100.000 kroner til Trikkehallen.

LES OGSÅ: Stor romleir rett nedenfor idrettsanlegget – ikke så moro for barna å hente ballen her!

Starter på små scener

– Alle norske artister som spiller på OverOslo har startet på lokale kulturstasjoner. Derfor er det viktig – kanskje viktigere enn noensinne – å tilby unge musikere og artister gode arenaer. Vi håper at vi med Marshall-hjelpen 2016 har gitt et lite bidrag til dette, sier Lars Fosdahl i OverOslo.

Som også legger til at Marshall er navnet på – “verdens mest berømte gitarforsterker”.

LES OGSÅ: Grefsenbandet DUGG – uten en eneste svak låt på det nye albumet!

Fosdahl fortsetter.

– Selv om OverOslo har blitt en regional festival, er vi fortsatt godt forankret i lokalmiljøet i Nordre Aker. Derfor var Trikkehallen et naturlig valg for oss. Trikkehallen driver et kjempeflott arbeid med en mengde gode tilbud til lokal ungdom, nå senest med Frysjastock i helgen.

– Vi vet at de trenger penger til blant annet etablering av en akustisk scene. Så da håper vi det blir starten på noen artistkarrierer som ender på toppen av byen.

LES OGSÅ: Talentprisen skal deles ut – kjenner du noen unge musikere som bør nomineres?

Vipps og ladere

I Vipps Lounge under OverOslo-festivalen fikk publikum kjøpt såkalte powerbanks – ladere – til mobilen for 20 kroner, i regi av DNB.

Matchet totalsalget

Beløpet ble vipset uavkortet inn på kontoen til Trikkehallen. OverOslo matchet med et tilsvarende beløp som totalsalget som ble vipset inn for salg av de nevnte laderne, 50.000 kroner.

DNB ved Tina Berggård forteller følgende.

– Under årets Over Oslo-festival samlet vi inn 50.000 kroner via salg av Vipps-nødladere, og disse pengene ønsket vi å gi til noen som fortjener støtte.

Som sponsor av Over Oslo er det viktig for oss å gi tilbake til lokalmiljøet, og derfor føles det helt naturlig å velge Trikkehallen som er en viktig arena for unge musikere.

Og naturligvis er Trikkehallen svært fornøyd med valget.

– Og vipps så har Trikkehallen blitt et enda bedre sted for musikkelskende ungdom. Tusen takk til OverOslo og DNB, sier Liv Husby ved Trikkehallen.

Årlig?

Gaven på 100.000 kroner ble overrakt i forbindelse med musikkfestivalen Frysjastock på Trikkehallen lørdag.

– Vi er i hvert fall glade for at vi hadde muligheten til dette i år, svarer Fosdahl på spørsmålet om dette kommer til å bli en årlig happening i regi av OverOslo-festivalen.

Del gjerne din kommentar med oss her