Musikkfestivalen Frysjastock ble i år avlyst for første gang siden 2005 pga. situasjonen med Covid-19. Derfor valgte vi å gjøre noe helt annet og arrangerte en digital konkurranse ungdom i Oslo som driver med musikk. Premien til vinneren var innspilling, både studio og video, til en verdi av 25.000kr. Festivalen mottok bidrag fra nesten alle bydelene i Oslo, og musikkstilene varierte fra pop og rock til soul og hip-hop. Det var utrolig mange spennende artister som vi kunne velge mellom, men det var en som skilte seg ut: Vilja Stensrud. Innspillingen vil skje i begynnelsen av 2021 og vi gleder oss til å høre Vilja sin stemme i vårt studio på Trikkehallen.

Vilja Stensrud er 14 år. Hun går i 9. klasse på Bøler skole og har sunget så lenge hun kan huske.  Vilja begynte å skrive egne sanger da hun var 10 år. Hun begynte å spille piano fordi hun hadde lyst til å kompe seg selv når hun synger og lager egen musikk. Hun synger mange forskjellige sjangre, men synes nok det er aller morsomt å synge soul, pop og R&B, selv om hun også synger mye klassisk ettersom hun har sunget i Operaens barnekor siden hun var 7 år. Hun har vært med i flere musikaler, både profesjonelle og amatøroppsetninger. Hun liker også å spille teater, men hennes «passion» er å lage sanger og synge for et stort publikum! 

Da Vilja var 12 år, kom hun til landsfinalen i UKM, og det var kjempegøy å møte mange som har samme interesse som henne. Gjennom UKM har hun også fått synge på Barnas fredspriskonsert og på Sentralen. Etter at hun hadde sunget to egenskrevne sanger på Sentralen i mai 2020, tok plateselskapet Warner kontakt med henne og hun ble veldig glad. Men de ville bare møte henne og syntes hun var for ung, men sa hun burde begynne å vise seg litt mer på sosiale medier.

Hun har derfor akkurat fått lov til å opprette en youtube kanal der hun har lagt ut 4 egenskrevne sanger og noen covere. Hun kommer til å legge ut mer der etterhvert. Hun prøver også å få så mye sceneerfaring som mulig, men mye har blitt avlyst. Hun skal også synge på en plate med Østensjøbandet, der hun sannsynligvis skal synge en Dollie de Lux sang. 

Youtube kanelen til Vilja:
https://youtube.com/channel/UCevgyj4EWd2S75s5tQuF5fw

Vilja skal få muligheten til å jobbe med Magnus Foss og Carl Fredrik Melle. Magnus og Carl Fredrik har produsert sanger for flere artister som er knyttet til “Studio 21” på Trikkehallen. Her kan du se noe av arbaidet de har gjort:
https://www.youtube.com/channel/UCzd2s_bE_shChxiFz4LGZNg/videos

Trikkehallen på Kjelsås gratulerer Vilja som vinner av årets Frysjastock konkurranse! Frysjastock er en musikkfestival for ungdom i hele Oslo og arrangeres med støtte fra Oslo kommune.

 


Magnus Foss
er en norsk DJ, Remixer og musikkprodusent fra Oslo, Norge.

Allerede som 10-åring fikk har sin første mikser og begynte å samle på musikk og lærte seg basic DJ-miksing. Siden den gang har han spilt musikk i på klubber, fester og festivaler rundt om i landet. Foss er utdannet ved Westerdals Oslo og har en bachelor i låtskriving & produksjon. Han har flere utgivelser på internasjonale plateselskaper og har remikset anerkjente artister i inn og utland.

 

 

 

 

 

 

Carl Fredrik Melle er en filmskaper fra Nordre aker.

Han er selvlært og har praktisert sin lidenskap siden han var ung. Fra skifilmer til musikkvideoer for kjente artister som Eben Jr, Drm klikk og Korbz… for å nevne noen. Han mestrer kamera/klipp/regi og svært god til å fange bilder fra luften via droner. Sammen med Studio 21 fra Trikkehallen har han produsert over 10 forskjellige musikkvideoer. Vårt samarbeid med Carl Fredrik viser oss at han er dyktig til å finne kreative løsninger som gir gode visuelle fortellinger. Vi gleder oss til å se hvordan han former vinnerens ide.

 

 

 

 

 

Del gjerne din kommentar med oss her